Σπιτικός ζωμός λαχανικών με αγνά υλικά και ένας υγιεινός και οικονομικός τρόπος να προσθέσετε γεύση σε όλα τα φαγητά σας, σούπες, όσπρια, σάλτσες και ριζότο.
Υλικά για τον σπιτικό ζωμό λαχανικών:
3 μέτριες πατάτες
4 κρεμμύδια
3 καρότα
3 πιπεριές διάφορα χρώματα
Σέλινο
2 κολοκύθια κανονικά
2 μελιτζάνες κανονικές
2 ντοματες
1 κ.σ. κουρκουμά προαιρετικά
1 κ.σ. αλάτι
1 κρασοπότηρο λάδι
5 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Μηλόξυδο Μόνο από Φλούδες Μήλου
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά και τα βάζουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε τα μπαχάρια, τα δαφνόφυλλα, το λάδι, τον κουρκουμά και νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε τα δαφνόφυλλα και τα μπαχάρια.
- Περνάμε τα λαχανικά στο ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το ζουμάκι τους.
- Θέλουμε να είναι ρευστό και το βάζουμε χλιαρό σε παγοκυψέλες με σύριγγα φαγητού.
- Κλείνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Η δόση αυτή βγάζει 12 σακουλάκια των 24 ζωμών.
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσές Συνταγές και το μέλος Ioanna Koulouri
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο