Είτε ξεχάσατε ότι έχετε ήδη ρίξει αλάτι στο φαγητό και προσθέσατε ξανά είτε σας έπεσε πολύ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η σούπα, το στιφάδο, το κρέας ή η σάλτσα σας είναι πλέον πολύ αλμυρά. Λοιπόν, πώς μπορείτε να το διορθώσετε ώστε να μπορείτε να σερβίρετε ακόμα το πιάτο; Με ένα από αυτά τα 5 υλικά μπορείτε να σώσετε ένα φαγητό που έχει πολύ αλάτι.
Πώς να εξουδετερώσετε το πολύ αλάτι στα φαγητά
Προσθέστε καρυκεύματα.
Με φαγητά στη γάστρα, στην κατσαρόλα, τσίλι ή άλλα παρόμοια πιάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρυκεύματα όπως κρέμα γάλακτος, αβοκάντο, τυρί ρικότα και άλλα. Η κρεμώδης υφή σε αυτά τα καρυκεύματα βοηθά στο να αραιωθεί ελαφρώς το αλάτι και να το γευτείτε πιο ομοιόμορφα στον ουρανίσκο σας.
Προσθέστε ένα οξύ.
Μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού, χυμό λάιμ ή μηλόξυδο σε αλατισμένα φαγητά για να εξουδετερώσετε την αλμύρα. Ένα προϊόν ντομάτας, όπως η σάλτσα ντομάτας ή η πάστα ντομάτας, θα λειτουργήσει επίσης, καθώς οι ντομάτες είναι όξινες.
Δείτε ακόμη 6 Τρόποι για να Διατηρήσετε τα Κρεμμύδια και τα Σκόρδα ώστε να μην Μουχλιάσουν, να Σαπίσουν ή να Φυτρώσουν
Προσθέστε γαλακτοκομικά.
Εάν συμπληρώνει τη συνταγή – για παράδειγμα, μια σάλτσα κρέμας – μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη κρέμα, πλήρες γάλα ή άλλο είδος γαλακτοκομικού για να εξουδετερώσετε την αλμυρή γεύση σε ένα πιάτο. Τα γαλακτοκομικά περιέχουν ζάχαρη, η οποία βοηθά στη μείωση της γεύσης του αλατιού. Καλύπτει το εσωτερικό του στόματός σας, δημιουργώντας κάτι σαν φράγμα ενάντια στο αλάτι. Τα μη γαλακτοκομικά γάλατα, όπως το γάλα βρώμης ή το γάλα καρύδας, μπορούν να λειτουργήσουν παρόμοια.
Προσθέστε ωμές πατάτες.
Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να διορθώσετε τα υπερβολικά αλμυρά φαγητά είναι να προσθέσετε πατάτες. Αυτό το κόλπο λειτουργεί καλά για σούπες, κατσαρόλας και άλλα παρόμοια πιάτα. Απλώς προσθέστε μια ωμή πατάτα κομμένη σε κύβους στο φαγητό καθώς μαγειρεύεται. Θα απορροφήσει λίγο από τα υγρά, συμπεριλαμβανομένου του επιπλέον αλατιού.
Προσθέστε ζάχαρη.
Προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη (λευκή ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη) ή ένα γλυκαντικό όπως το σιρόπι σφενδάμου για να εξουδετερώσετε την αλμύρα. Το γλυκό και το αλμυρό είναι ένας κλασικός συνδυασμός γεύσης λόγω της ικανότητας της ζάχαρης να εξισορροπεί την αλμύρα στα φαγητά.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας