Φανταστικό σαραγλί με τραγανό φύλλο και μέσα σιροπιασμένο τέλεια, γεμάτο αρώματα!!!
Υλικά για σαραγλί:
600 γρ. βούτυρο
120 γρ. καρυδόψιχα
120 γρ. φυστίκι Αιγίνης
120 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
2 κ.γ. κοφτές κανέλα
1 κ.γ. κοφτή γαρίφαλο
2 πακέτα φύλλο κρούστας
Φιστίκι Αιγίνης για από πάνω
Για το σιρόπι
600 γρ. ζαχαρη
600 γρ.νερό
2 στικ κανέλα
4 κ.σ. μελί γεμάτες
5 γαρίφαλα ολόκληρα
Φλούδα από ένα λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. γεμάτες ρακή
Δείτε ακόμη Εύκολα σπιτικά σουδάκια με κρέμα
Εκτέλεση:
- Βάζω το σιρόπι στη φωτιά και μόλις πήρε βράση το σβήνω και το αφήνω να κρυώσει.
- Απλώνω ένα φύλλο, καταβρεχω με πινέλο το λιωμένο βούτυρο, απλώνω άλλο ένα από πάνω, ρίχνω γέμιση αραιά (ανακατεμένα τα ξυροκάρπια και κανέλα γαρίφαλο, χωρίς ζάχαρη μέσα).
- Για το άπλωμα του φύλλου, βάζω δυο ξυλάκια από σουβλάκι, το ρολάρω, το σουρώνω κι αφού βγάλω το καλαμάκι το βάζω στο ταψι και το αλείφω καλά με βούτυρο. Το κάνω μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ότι βούτυρο μεινει το απλώνω από πάνω.
- Ψήνω στους 160 αντιστάσεις για 1μιση ώρα και ρίχνω στο καυτό γλυκό το κρύο σιρόπι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Olga Karagianni
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο