Οι γαρίδες στο Air Fryer είναι μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική στις τηγανητές. Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία και το αποτέλεσμα είναι τραγανές, γευστικές γαρίδες που είναι ιδανικές για κάθε περίσταση.
Υλικά για τις γαρίδες στο Air Fryer:
Μισό κιλό μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 αυγά
1 κούπα φρυγανιά Panko
Ελαιόλαδο
Δείτε ακόμη Τηγανητό Κοτόπουλο στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C.
- Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Σε ένα άλλο ρηχό μπολ χτυπάτε τα αυγά.
- Σε ένα τρίτο ρηχό μπολ ρίχνετε τη φρυγανιά Panko.
- Βουτήξτε κάθε γαρίδα στο μείγμα του αλευριού, μετά στο μείγμα των αυγών και τέλος στη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλύψετε καλά κάθε γαρίδα.
- Αλείψτε το καλάθι του το Air Fryer με το λάδι.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες στο καλάθι, φροντίζοντας να είναι σε μία στρώση και να μην ακουμπούν η μία την άλλη.
- Πασπαλίστε τις γαρίδες με λάδι.
- Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τες στα μισά του χρόνου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές με την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ.
πηγή φωτογραφίας
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο