Λαχταριστά red velvet soft cookies για κάθε ώρα και στιγμή που τα παιδιά θα αγαπήσουν από την πρώτη μπουκιά.
Υλικά για τα red velvet soft cookies:
235 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1μιση κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
115 γρ. βούτυρο
80 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. άχνη ζάχαρη
1 σοκολάτα λευκή και 1 γάλακτος
1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι
1 βανίλια
2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά, δηλ. αλεύρι, κακαο, αλάτι, μπέικιν και τα κοσκινίζω.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζω τα αυγά, τη βανίλια και το χρώμα και τα χτυπάω.
- Στο άλλο μπολ βάζω το βούτυρο με την καστανή και την άχνη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθούν σαν μικρά τρίμματα.
- Κόβω τις σοκολάτες σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια και τα ρίχνω μέσα στο μείγμα. Ρίχνω και τα μισά στερεά υλικά μου και χτυπάω ξανά.
- Τέλος ρίχνω και τα υπόλοιπα στερεά μαζί με το μείγμα με τα αυγά και χτυπάω μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη.
- Φτιάχνω περίπου 6 μπαλάκια των 125 γρ. το καθένα και τα βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180° και ψήνω για 10-15 λεπτά το πολύ (αν τα αφήσετε παραπάνω δε θα γίνουν soft cookies θα είναι τραγανά).
- Στο ψήσιμο αφήστε απόσταση μετά τους γιατί πέφτουν τα μπαλάκια στο ψήσιμο και απλώνονται.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Γιώτα Μπουγιούκα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο