Οικονομικό και νηστίσιμο σπανακόρυζο για κυρίως γεύμα με λίγες θερμίδες!
Υλικά για το σπανακόρυζο:
1 κιλό σπανάκι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
Λίγο άνηθο
3/4 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
- Όταν δούμε ό,τι το σπανάκι έχει μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά όλο.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά).
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά το φαγητό.
- Το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να κάτσει και είναι έτοιμο το σπανακόρυζο.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο