Δοκιμάστε την αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή συνταγή! Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και άρωμα που θα σας ταξιδέψει! Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε το απόλυτο ελληνικό γλύκισμα – φτιάξτε τη δική σας μπουγάτσα τώρα!
Υλικά για τη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης:
750 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. βούτυρο
150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
Μια πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
450 γρ. δυνατό αλεύρι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
225 γρ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
3 μικρά αυγά
τριμμένη κανέλα και άχνη ζάχαρη
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Μια συνταγή από την ομάδα Οι συνταγές σας στο Live kitchen και το μέλος Ανδρέας Μαμούκαρης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο