Νόστιμη τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο και μπόλικα τυριά της επιλογής σας. Τρώγεται κρύα και ζεστή.
Υλικά για την τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο:
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι περίπου
400 ml νερό χλιαρό
2 κ.σ. ξυδι και
Λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
700 γρ. τυριά επιλογής (ανθότυρο, φέτα, διάφορα κίτρινα)
3 αυγά
300 ml γαλα
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα/
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ ,χτυπάμε λίγο τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,τα τυριά τρίβοντάς με τα χέρια και το πιπέρι. Το βάζουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε δύο φύλλα για κάτω. Σε ένα λαδωμένο ταψί νούμερο 36άρι βάζουμε το πρώτο φύλλο, λαδάκι ,το δεύτερο φύλλο, βάζουμε τη γέμιση και στη συνέχεια βάζουμε δύο φύλλα ακόμη από πάνω.
- Κάνουμε με τον πλάστη από πάνω από το ταψί για να φύγουνε τα περιττά φύλλα και πιάνουμε τα δύο κάτω φύλλα με τα δύο απάνω και τα στριφογυρίζουμε για να κλείσουμε την πίτα.
- Χαρακώνουμε, λαδώνουμε πολύ καλά και τη ραντιζουμε με λίγο νερό. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα ή αντιστάσεις για μία ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσό Σκουφάκι μέλη και το μέλος Ioanna Koulouri
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο