Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τόσα πολλά πιάτα γιατί έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Όταν αποθηκεύονται σωστά, μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες, ακόμη και μήνες. Φροντίστε λοιπόν να γνωρίζετε πώς να το κάνετε με σωστό τρόπο. Διατήρηση Ντομάτας σε Στάχτη: Μια Παραδοσιακή Τεχνική για Περισσότερη Φρεσκάδα
Αποθηκέψτε τα στο ψυγείου
Η αποθήκευση των σκόρδων και των κρεμμυδιών στο ψυγείο μπορεί να γίνει για να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια εκ των προτέρων και να τα βάλετε σε ένα βάζο ή σε ένα σφραγισμένο δοχείο πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε το σκόρδο εκ των προτέρων, στη συνέχεια να το χωρίσετε σε μικρές μερίδες και να το βάλετε στο ψυγείο. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο σας εξοικονομεί χρόνο αλλά διατηρεί και τη γεύση του σκόρδου για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αποθηκεύστε τα κρεμμύδια σε διχτυωτές τσάντες, χάρτινες σακούλες ή καλάθια
Φροντίστε να αερίζεται για να διατηρείτε τα κρεμμύδια στεγνά. Μη χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες ή αεροστεγή δοχεία για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια γιατί θα εμποδίσουν την κυκλοφορία του αέρα, προκαλώντας το σάπισμα και το μούχλιασμα.
Τοποθετήστε το καλάθι ή τη σακούλα με τα κρεμμύδια σε ένα δροσερό, στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος στην κουζίνα. Μην αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σε μέρη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 10 βαθμούς) ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ελέγχετε τακτικά τη σακούλα και πετάξτε τυχόν κρεμμύδια που παρουσιάζουν σημάδια σήψης, μαλακώματος ή αποχρωματισμού για να αποφύγετε την εξάπλωση της μούχλας σε άλλα κρεμμύδια στη σακούλα
Χρησιμοποιείστε τσάι, αλάτι και μαγειρική σόδα
Ένας άλλος απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τα σκόρδα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα πράσινου τσαγιού, μαγειρικής σόδας και αλατιού. Αυτό το μείγμα απορροφά ιόντα νερού στη σακούλα, διατηρώντας τα σκόρδα στεγνά. Επιπλέον, το τσάι και το αλάτι σκοτώνουν τα βακτήρια, εξαλείφουν τις οσμές και αποτρέπουν το σκόρδο να φυτρώσει και να σαπίσει.
Αρχικά, όταν αγοράζετε σκόρδα, στεγνώστε τα στον ήλιο για περίπου 1 ώρα ή αφήστε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος για 1-2 ημέρες για να χάσουν όλη την υγρασία και το εξωτερικό περίβλημα να στεγνώσει.
Στη συνέχεια, βάλτε τα σκόρδα σε μια πλαστική σακούλα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε λίγο αλάτι, μαγειρική σόδα και πράσινο τσάι για να δημιουργήσετε ένα μείγμα περίπου 40 – 50 γρ. Τυλίξτε το μείγμα με χαρτί κουζίνας και βάλτε το στη σακούλα. Με τα χέρια σας ή μια ηλεκτρική σκούπα διώξτε όλο τον αέρα έξω από τη σακούλα, μετά δέστε την σφιχτά και αφήστε τη σακούλα σκόρδου σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
Με αυτή τη μέθοδο συντήρησης, μπορείτε να διατηρήσετε το σκόρδο για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να χαλάσει ή να φυτρώσει.
Δείτε ακόμη Αν Ρίξετε Πολύ Αλάτι στο Φαγητό σας, Προσθέστε Ένα από Αυτά τα 5 Υλικά για να το Σώσετε
Μουλιάστε το σκόρδο σε λάδι
Καθαρίστε κάθε σκελίδα σκόρδο και τοποθετήστε τη σε ένα γυάλινο βάζο ή ένα δοχείο για φαγητό. Στη συνέχεια, προσθέστε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το σκόρδο, κλείστε το καπάκι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Όταν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε, απλά πάρτε ένα κουτάλι για να βγάλετε το σκόρδο.
Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα και τζίντζερ
Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κομμάτι τζίντζερ. Τοποθετήστε το μείγμα σε μια σακούλα τροφίμων με φερμουάρ και πιέστε όλο τον αέρα πριν την κλείσετε. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει την υγρασία και το τζίντζερ έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, βοηθώντας το σκόρδο να διαρκέσει περισσότερο.
Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου, τοποθετήστε τη σακούλα σε δροσερό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Χάρη στον συνδυασμό μαγειρικής σόδας και τζίντζερ, μπορείτε να διατηρήσετε το σκόρδο φρέσκο και νόστιμο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς φόβο ότι θα αλλοιωθεί.
Στεγνώστε το σκόρδο
Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το σκόρδο είναι να το στεγνώσετε. Όταν στεγνώσει, χάνει νερό, επομένως καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, καθιστώντας ευκολότερη την αποθήκευση στην κουζίνα.
πηγή φωτογραφιών