Μια εύκολη συνταγή για υγρό κέικ καρύδας. Είναι τόσο απλό και γρήγορο που είναι ιδανική επιλογή όταν έχετε απρόσμενους επισκέπτες.
Υλικά για το υγρό κέικ καρύδας:
Για το κέικ:
6 αυγά
1,5 κούπα αλεύρι φαρίνα
1,5 κούπα καρύδα
1,5 κούπα σπορέλαιο
1,5 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
Έξτρα καρύδα για επικάλυψη
Για το σιρόπι:
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αρφανέψουν να στέκεται το μείγμα.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι, την καρύδα και τις βανίλιες.
- Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 45 λεπτά. Αφού το σβήσουμε το αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
- Βράζουμε το σιρόπι μας να είναι καυτό.
- Αφήνουμε στο κέικ μας να κρυώσει και σιροπιάζομαι το γλυκό μας με καυτό σιρόπι σιγά σιγά με την κουτάλα.
- Όταν πιεί το σιρόπι, το πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αγγελική Ιωακείμ
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο