Μια συνταγή για εύκολες μαροκινές κρέπες με άρωμα και γεύση Ανατολής.
Υλικά για τις μαροκινές κρέπες:
Για τη ζύμη:
3 1/2 φλιτζάνια (440 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι (90 γρ.) ψιλό σιμιγδάλι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια (περίπου 1/3 λίτρο) χλιαρό νερό
Μείγμα για αναδίπλωση και μαγείρεμα των κρεπών:
1 1/2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Πως να τις φτιάξετε:
Κάνετε τη ζύμη αναμειγνύοντας όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό και ανακατέψτε για να σχηματίσουν μια ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδη, προσθέστε λίγο αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνετε με το χέρι για 10 λεπτά έως ότου η ζύμη είναι πολύ ομαλή και ελαστική.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια των 60 γρ.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε καλά λαδωμένο πάγκο μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο ζύμης σχεδόν διάφανο. Περιχύνουμε με το μείγμα βουτύρου, διπλώνουμε τις δύο άκρες, ξαναλείφουμε με το μείγμα και διπλώνουμε και τις δύο άλλες άκρες.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μια συνταγή από την ομάδα Κλασικές μαμαδιστικες συνταγές !!! και το μέλος Stella Petropoulou