Μαγειρέψτε αυτό το νόστιμο φαγητό που συνδυάζει τα μακαρόνια με ανάμεικτα θαλασσινά που τα μεθάει το κρασί και τα αρωματίζει ο βασιλικός.
Υλικά για τα μακαρόνια με θαλασσινά:
1 πακέτο λιγκουίνι
300 γρ. καλαμαράκια
1 πακέτο μύδια
300 γρ. γαρίδες
Σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βασιλικό
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καλαμαράκια και μαζί με τα άλλα θαλασσινά τα σοτάρω για 5 λεπτά και τα σβήνω με το κρασί. Τα αφήνω στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βράζω τα λιγκουίνι με αλάτι για 3 λεπτά. Τα βγάζω και τα αφήνω.
Σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Ρίχνω την ντομάτα, λίγο νερό από τα μακαρόνια που έβρασα και τη βράζω για 15 λεπτά.
Ρίχνω τα θαλασσινά και ανακατεύω. Προσθέτω τα λιγκουίνι και λίγο βασιλικό, ανακατεύω, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Γιωτα Καραμπερη