Ριζότο με μπρόκολο για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Δεν θέλει πολύ χρόνο και είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και θρεπτικό.
Υλικά για το ριζότο με μπρόκολο:
1/2 λίτρο ζουμί με λαχανικά ζεστό (μπορείτε να βάλετε και ενάμιση κύβο)
1 κρεμμύδι
350 γρ. ρύζι
3 με 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
50 ml άσπρο κρασί
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. παρμεζάνα
Ένα μπρόκολο μεγάλο
Αλάτι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε το μπρόκολο, κόβοντας το κοτσάνι αφού αφαιρούμε το σκληρό μέρος και το περνάμε στο μίξερ με μια κουταλιά νερό να γίνει πολτός.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι ( πολλοί υποστηρίζουν ότι το ριζότο γίνεται μόνο με βούτυρο, προσωπικά χρησιμοποιώ και λίγο ελαιόλαδο), βάζουμε όλο το μπρόκολο για λίγα λεπτά να βράσουν και ύστερα αφήνουμε να μαρινάρονται.
- Σε ένα τηγάνι, με λίγο βούτυρο ξεροψήνουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Ενώνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αρχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά περίπου ( δοκιμάστε το και ανάλογα) προσθέτοντας το ζουμί λαχανικών που πρέπει να είναι πάντα ζεστό, σιγά σιγά. Προς το τέλος, βάζουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
- Το αλάτι θα μπει ανάλογα με το πόσο αλμυρό το θέλετε. Υπόψιν ότι το ζουμί και η παρμεζάνα είναι ήδη αλμυρά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Mirella Dal Prà
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο