Τα λαζάνια φούρνου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σπιτικά δείπνα. Είναι επίσης ένα από τα πιο χρονοβόρα για να τα φτιάξετε, για να μην αναφέρουμε την ακαταστασία. Τι κάνετε λοιπόν εκείνες τις μέρες που δεν έχετε ώρες να περάσετε στην κουζίνα; Λαζάνια φούρνου στο Air Fryer! Αυτή η συνταγή θα σας δείξει πόσο εύκολο μπορεί να είναι με αυτή τη γρήγορη, νόστιμη εναλλακτική σε περίπου 45 λεπτά.
Υλικά για τα λαζάνια φούρνου στο Air Fryer:
230 γρ. κιλό αλεσμένο ιταλικό λουκάνικο
700 ml σάλτσα μαρινάρα
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
8 φύλλα λαζάνια
6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Δείτε ακόμη Mac and Cheese στο Air Fryer
Οδηγίες:
- Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια θερμοκρασία, ροδίζουμε τα λουκάνικα και τα σπάμε με το μαγείρεμα σε θρυμματισμένα κομμάτια. Μόλις , στραγγίστε το περιττό λίπος από το λουκάνικο, βγάλτε το από την εστία και ανακατέψτε με τη σάλτσα μαρινάρα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τη ρικότα, το αυγό, την παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ψεκάζουμε ένα ταψί 20x20x6 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι.
- Ρίχνουμε το 1/4 της σάλτσας στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε από πάνω από δύο φύλλα λαζάνια. θα χρειαστεί να τα σπάσουμε για να χωρέσουν. Προσθέτουμε το 1/3 του μείγματος της ρικότα από πάνω και το απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια. Σκίζουμε δύο από τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε από πάνω. Προσθέτουμε το 1/4 της μοτσαρέλας πάνω από τον βασιλικό. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές μέχρι να έχουμε μια πάνω στρώση από λαζάνια, ακολουθούμενη από την υπόλοιπη σάλτσα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Προθερμαίνουμε το Air Fryer στους 180 βαθμούς C για 5 λεπτά.
- Βάζουμε τα λαζάνια και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά στους 140 βαθμούς C.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε σταθεί περίπου 10 λεπτά πριν το κόψουμε. Γαρνίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
πηγή φωτογραφίας