Μια εύκολη συνταγή για λουκουμαδάκια χωρίς μαγιά, χωρίς άλλο διογκωτικό πάρα μόνο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Υλικά για τα λουκουμαδάκια:
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό βρύσης
1 αυγό
1/2 κ. γ. κοφτό αλάτι
1 κ.γ. πολύ κοφτό ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 πορτοκάλι το ξύσμα του
1/2 λεμόνι το ξύσμα του
1 καψουλάκι βανίλιας
Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Σε μπασίνα τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το σύρμα για να πετύχουμε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20′ τουλάχιστον.
- Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω.
- Το μείγμα που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα, το κόβουμε με κουτάλι και το ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ( αν προτιμάτε) ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγουν οι περίσσιες λαδιού.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο