Πανεύκολα σπιτικά ψωμάκια για burger, αφράτα και χωρίς μίξερ.
Υλικά για τα σπιτικά ψωμάκια για burger:
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
350 ml γάλα χλιαρό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
10 γρ. μαγια
1 αυγό
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ ξύδι
1 κ.σ. αλάτι
1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση:
- Βάζω σε μια λεκάνη το γάλα , την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και την αφήνω 5 – 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Ακολούθως βάζω το αυγό, το βούτυρο και το ξύδι και το μισό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνω με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μετά βάζω το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνω καλά μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνω την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μετά κόβω την ζύμη σε μπαλάκια τα αφήνω να φουσκώσουν μετά βάζω το μείγμα για επάλειψη και στο φούρνο.
- Τα ψήνω στους 180 στον αέρα 20-25 λεπτά.
Η ποσότητα στο αλεύρι μπορεί να διαφέρει αναλόγως με το τι χρησιμοποιεί ο κάθε ένας.
Την ζύμη την βάζω στο πιο ζεστό μέρος της κουζίνας για να ανέβει πιο γρήγορα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Demetra Sylivrianou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο