Εύκολη, γρήγορη και οικονομική πατατόπιτα χωρίς φύλλο με τυριά της επιλογής σας.
Υλικά για την πατατόπιτα χωρίς φύλλο:
1,5 κιλό πατάτες
100 ml γάλα
2 αυγά
3-4 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. λάδι
300 γρ. τυριά επιλογής σας
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Λίγο βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
Δείτε ακόμη Σπανακόπιτα σε Ρολάκια στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά δεν θέλουμε να τις κάνουμε πουρέ να κρατάνε λίγο, χύνουμε το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το γάλα με τα αυγά, τα χτυπάμε, ρίχνουμε τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες με το πιρούνι όχι πουρέ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα τυριά, το λάδι και τα μπαχαρικά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32άρι μέχρι 34άρι, αλευρώνουμε, βάζουμε την πατατόπιτα και τη στρώνουμε καλά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 50 λεπτά αλλιώς στη μία θέση κάτω από τη μέση στις αντιστάσεις για 55 με 60 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσές Συνταγές και το μέλος Ioanna Koulouri
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο