Τα πολίτικα γιαλαντζί ντολμαδάκια δεν έχουν κιμά, αλλά μόνο ρύζι και μυρωδικά, είναι νηστίσιμα ως ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο.
Υλικά για τα πολίτικα γιαλαντζί ντολμαδάκια:
300 γρ. περίπου αμπελόφυλλα φρέσκα
Για την γέμιση:
4 φλ. κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 φλ. ρύζι γλασσέ
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμος
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλ. λάδι και κρατάω λίγο για από πάνω
χυμό απο 1/2 λεμόνι για την γέμιση και 1&½ φλ. νερό
Εκτέλεση:
- Αχνίζω το κρεμμύδι, ρίχνω το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά τα αφήνω να κρυώσουν και τυλίγω τα ντολμαδάκια.
- Τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με πιάτο, ρίχνουμε λίγο λάδι που έχουμε κρατήσει, χυμό από 1/2 λεμόνι και το νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν.
- Μόλις πιούν το νερό τους είναι έτοιμα. Δοκιμάζουμε και για ασφάλεια.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Xristina Antonakopoulou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο