Συνταγή για εύκολο κέικ γιαουρτιού χωρίς μίξερ με μαρμελάδα και επικάλυψη μπισκότου. Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ αλλά και σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.
Υλικά για το κέικ γιαουρτιού χωρίς μίξερ:
4 αυγά
350 γρ. ζάχαρη
220 ml αραβοσιτέλαιο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 ml χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μισό κ.γ. μαχλέπι
500 γρ. φαρίνα
100 γρ. μαρμελάδα
Για το κραμπλ
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
μισό κ.γ. κανέλα η 1 βανίλια
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
40 γρ. λάδι η βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
- Για το κράμπλ ανακατεύουμε με το πιρούνι το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια και αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο η το λάδι, μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη
- Βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο.
- Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε την μισή ζύμη στην φόρμα και ρίχνουμε κουταλιές από την μαρμελάδα στην μέση.
- Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με το κράμπλ.
- Ψήνουμε στους 165-170 για 45 -50 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσές Συνταγές και το μέλος Dimitris Sipidias
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο