Το τηγανητό παγωτό στο Air Fryer είναι ένα νόστιμο επιδόρπιο που μπορεί να φτιάξει ο καθένας, ακόμα κι αν είστε αρχάριοι. Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με μόνο 2 υλικά και με την επικάλυψή της επιλογή σας.
Υλικά για το τηγανητό παγωτό στο Air Fryer:
1 κιλό παγωτό βανίλια
3 φλιτζάνια τετράγωνα δημητριακά με κανέλα
Προαιρετικά σιρόπι σοκολάτας, σαντιγί και κεράσια μαρασκίνο για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Βάλτε τα δημητριακά μέσα σε μια σακούλα τροφίμων zip loc και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να τα θρυμματίσετε.
- Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα δημητριακά σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Βγάλτε το παγωτό και σχηματίστε μεγάλες μπάλες με τα χέρια σας. Κάθε μπάλα πρέπει να είναι περίπου 1 φλιτζάνι παγωτό. Δουλέψτε γρήγορα όταν πλάθετε το παγωτό με τα χέρια σας διαφορετικά θα αρχίσει να λιώνει.
- Τυλίξτε αμέσως κάθε μπάλα παγωτού μία-μία μέσα στα θρυμματισμένα δημητριακά, πιέζοντας τα δημητριακά σταθερά στο παγωτό και τελειοποιώντας περαιτέρω το στρογγυλό σχήμα κάθε μπάλας.
- Τυλίξτε το παγωτό μέσα στα δημητριακά όσες φορές χρειάζεται μέχρι να επικαλυφθεί τελείως.
- Μεταφέρετε τις μπάλες παγωτού στο ταψί και καταψύξτε για 3-4 ώρες.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 400 βαθμούς C για 5 λεπτά.
- Βγάλτε τις μπάλες παγωτό από την κατάψυξη και βάλτε τις στο καλάθι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για Air Fryer.
- Τηγανίστε στους 204 βαθμούς C για 2 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις.
πηγή φωτογραφίας
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο