Το κέζε κούχεν είναι το αυθεντικό ” cheesecake” της Γερμανίας. Είναι πολύ ελαφρύ και γευστικότατο.
Υλικά για το γερμανικό κέζε κούχεν:
Για την βάση τάρτας:
250 γρ. αλεύρι
1κ.γ. μπεκιν παουντερ
125 γρ. βιτάμ
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
Για την κρέμα:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλιας
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 λίτρο γάλα
Εκτέλεση:
- Κάνουμε μια ζύμη τάρτας, την σκεπάζουμε και την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο .
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας μαζί στο μίξερ να ενωθούν καλά.
- Στρώνουμε τη ζύμη σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο και σηκώνουμε και γύρω γύρω λίγο τη ζύμη. Ρίχνουμε την κρέμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα περίπου 1 ώρα στους 175°.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Andrea Bieber-Xenakis
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο