Μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο και γέμιση με κίτρινη κολοκύθα με ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Ένα φθινοπωρινό γλυκό για πρωινό με τον καφέ ή με το απογευματινό σας τσάι.
Υλικά για τη γλυκιά κολοκυθόπιτα:
Για τη ζύμη:
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
2 κούπες νερό
Για τη γέμιση:
1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 σφηνάκι κονιάκ
Μισή κούπα σταφίδες
2 βανίλιες
2 κ.σ. σιμιγδάλι
2 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
Δείτε ακόμη Παραδοσιακή Ρυζογαλόπιτα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε 1 ώρα να δέσουν τα αρώματα τους .
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να βγάλει η ζύμη φουσκάλες και χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε με νισεστέ, λαδώνουμε το φύλλο, βάζουμε τη γέμιση, ρολάρουμε, βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει.
- Λαδώνουμε από πάνω, ραντίζουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50-60 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Lena Totsika
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο