Κέικ πορτοκαλιού με τρούφα σοκολάτας, ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για το πρωινό, στη δουλειά και στον απογευματινό καφέ.
Υλικά για το κέικ πορτοκαλιού με τρούφα σοκολάτας:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
5 αυγά
Tρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Στο κάδο του μίξερ δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε τα χτυπάμε.
- Μετά ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό και στην συνέχεια το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν πάουντερ .
- Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
- Με το ίδιο ποτήρι μετράμε το λάδι, ζάχαρη και το πορτοκάλι!
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Maria Aliferi
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο