Εύκολη σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο και μπόλικη φέτα που θα φτιάχνετε συνέχεια!
Υλικά για την σπανακοτυρόπιτα
Για την γέμιση:
1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο, στραγγισμένο καλά και κομμένο
800 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
Ψιλοκομμένα: 1 μάτσο άνηθο, 5 πράσα, 2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα, 2 μάτσα καυκαλήθρες, 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, πιπεράκι και λίγο ρύζι, για να τραβήξει τα υγρά (περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού)
Για το φύλλο:
Μισό πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κιλό αλεύρι σταρένιο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο ξύδι
Νερό, όσο πάρει για σφιχτή ζύμη και αφήνουμε για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.
Δείτε ακόμη Τσακλαμάς
Οδηγίες:
Ανοίγουμε φύλλο, λαδώνουμε, κόβουμε στην μέση, βάζουμε περιμετρικά γέμιση, τυλίγουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω και φουρνίζουμε να πάρει καλό χρώμα, σε 180° από κάτω αντίσταση και αερόθερμο, για περίπου 1 ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Ντίνα Κατσίρη