Φθινοπωρινά μπισκοτένια φυλλαράκια για όλες τις ώρες. Με υλικά που όλοι λίγο πολύ έχουμε στο σπιτικό μας. Γίνονται ανάρπαστα !!!!
Μπισκοτένια φυλλαράκια
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές και το μέλος Χριστίνα Γιαννοπούλου
Υλικά Συνταγής
- 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό ( σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 90 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ (κοσκινισμένο)
- 2 κ.γ. κακάο
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Οδηγίες συνταγής
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το ηλιέλαιο και το ξύσμα. Ξαναχτυπάμε για λίγο το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι μας.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια . Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε 2 κ.γ. κακάο ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί το κακάο μας στη ζύμη .
- Παίρνουμε λίγη ζύμη από τη ζύμη μας τη σκέτη και λίγη από αυτήν με το κακάο.
- Φτιάχνουμε δύο ξεχωριστά κορδονάκια. Ενώνουμε φτιάχνοντας ένα φυλλαράκι, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη( αν θέλουμε) και χαράσσουμε με το μαχαίρι μας τα φυλλαράκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15 -18 λεπτά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο