Το κοκκινιστό χοιρινό λιώνει στο στόμα μετά από ένα αργό μαγείρεμα ενώ η ψητή μελιτζάνα δίνει μια βελούδινη γεύση στον πουρέ.
Κοκκινιστό Χοιρινό με Πουρέ Μελιτζάνας
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Panagiotis Ampatzis
Επιμέλεια συνταγής Toftiaxa.gr
Υλικά Συνταγής
- 800 γραμμάρια ψημένη μελιτζάνα
- 200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 800 γραμμάρια γάλα
- Ένα κιλό χοιρινή σπάλα σε κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ,
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 700 γρ. σπιτική ντομάτα
- Λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες συνταγής
- Λιώνω το βούτυρο στην κατσαρόλα και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύω μέχρι να ψηθεί λίγο το αλεύρι.
- Ρίχνω σιγά-σιγά το γάλα για να γίνει μία σφιχτή μπεσαμέλ. Στο τέλος ενσωματώνω την ψίχα της ψητής μελιτζάνας, αλάτι, πιπέρι και έτοιμος ο πουρές
- Βάζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σοτάρω το κρέας να πάρει χρώμα, το βγάζω από την κατσαρόλα. ρίχνω μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σβήνω με λευκό κρασί και προσθέτω την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Βάζω ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει καλά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο