Συνταγή για το πιο αφράτο σπιτικό ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά! Δε θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά από έξω!
Αφράτο Σπιτικό Ψωμί του Τοστ Χωρίς Συντηρητικά
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Dimitris Michailidis
Υλικά Συνταγής
- 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 170 γρ. γάλα, κρύο
- 180 γρ. νερό
- 75 γρ. ηλιέλαιο
- 14 γρ. μαγιά στιγμής
Οδηγίες συνταγής
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο ή το χέρι για περίπου 12′.
- Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ψωμί.
- Βάζουμε το ψωμί σε μια λαδωμένη φόρμα 10×30 εκ., σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 35′.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο