Ένα ασυνήθιστο γλυκό του κουταλιού με φασόλια γίγαντες που όμως είναι παραδοσιακό στην Φλώρινα. Θα σας εντυπωσιάσεις η γεύση του που είναι καλύτερη από κάστανο.
Γλυκό του Κουταλιού με Φασόλια Γίγαντες
Μια συνταγή από την ομάδα Συνταγές απλές και εύκολες και το μέλος Tania OikMan
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες Λάϊστας
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
- 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
- ½ λεμόνι
- Αλάτι
Οδηγίες συνταγής
- Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια να φουσκώσουν σε άφθονο νερό.
- Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 1 ώρα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια τα οποία τα έχουμε σουρώσει πολύ καλά.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου το σιρόπι δέσει αρκετά.
- Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με το γλυκό μας.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο