Κλασσική συνταγή για εύκολα ροξάκια, αφράτα με σιρόπι και γέμιση σοκολατένια, ιδανικά για vegan ή όσους νηστεύουν.
Συνταγή για εύκολα ροξάκια
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσό Σκουφάκι μέλη και το μέλος Ioanna Koulouri
Υλικά Συνταγής
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 χαρτάκι μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
- Μία πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. κακάο και
- Αλεύρι όσο πάρει
- 3 ποτήρια νερό
- 3,5 ποτήρια ζάχαρη
Οδηγίες συνταγής
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά να διαλυθεί.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το μπέικιν, τα αυγά ,το αλάτι, την βανίλια και τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη.
- Χωρίζουμε την μισή ζύμη και βάζουμε κακάο.
- Πλάθουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν.
- Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 6 λεπτά και σιροπιάζουμε ζεστά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο