Μια πανεύκολη μακαρονάδα με ούζο και ζουμερές γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα.
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Βικτωρία Νακα
Υλικά Συνταγής
- Γαρίδες φρέσκιες
- Λίγα μύδια κατεψυγμένα
- 3- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 1/4 φλ. ούζο
- 1 πρέζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
- 400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
- 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γραμ. σπαγγέτι
Οδηγίες συνταγής
- Αρχικά για τη γαριδομακαρονάδα, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Το ίδιο κ με τα μυδια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα στη γαριδομακαρονάδα μας.
- Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα τη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο