Εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα με πράσα και σολομό που σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα κομμάτι.
Τάρτα με Πράσα και Σολομό
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Γιωτα Καραμπερη
Υλικά Συνταγής
- Ένα έτοιμο φύλλο τάρτας
- 4-5 πράσα μόνο το λευκό
- 4-5 κρεμμυδάκια μόνο το λευκό
- Μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο σολομό καπνιστό
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 1 φλυτζάνι τριμμένο ρεγκάτο και γραβιέρα
Οδηγίες συνταγής
- Ξεπαγώνουμε το φύλλο και το στρώνουμε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τρυπάμε με το πιρούνι όλη την επιφάνεια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Καθαρίζουμε πράσα και κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε ροδέλες μέχρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ή άνηθο, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα ζεστό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα τριμμένα τυριά. Χτυπάμε με το πιρούνι τα αβγά και τα ρίχνουμε στη κρέμα. Προσθέτουμε τον σολομό και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην προψημένη ζύμη και ψήνουμε 45- 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο