Φτιαγμένα με λίγα μόνο υλικά, αυτά τα στρογγυλά ψωμάκια στο Air Fryer είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο ή την εργασία, γεμισμένα με ότι σας αρέσει.
Στρογγυλά Ψωμάκια στο Air Fryer
πηγή φωτογραφίας airfryingfoodie
Υλικά Συνταγής
- 2 ¼ κουταλάκια του γλυκού μαγιά ταχείας ζύμωσης
- ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
Οδηγίες συνταγής
- Ρίξτε τη μαγιά σε ένα μπολ με νερό που είναι ζεστό και αφήστε την για περίπου 3 με 5 λεπτά.
- Μόλις ενεργοποιηθεί η μαγιά, προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι. Διπλώστε απαλά τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει ζύμη.
- Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία και πλάστε την σε μια μπάλα.
- Βάλτε τη ζύμη σε ένα μεσαίο μπολ με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αλείψτε τη μπάλα της ζύμης με λάδι και στη συνέχεια τυλίξτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί περίπου.
- Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη, τρυπήστε κάτω για να απελευθερωθεί αέρας. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και τυλίξτε σε μπαλάκια. Τοποθετήστε τα μπαλάκια στο καλάθι ξεχωριστά, αφού το ψεκάσετε με μαγειρικό σπρέι.
- Αλείψτε τις κορυφές των ψωμιών με το αυγό. Ψήστε στους 160 βαθμούς C για 8 έως 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο