Για τους λάτρεις του σκόρδου, μια εύκολη και γρήγορη σκορδόπιτα. Είναι ένα τέλειο πιάτο για μεσημεριανό γεύμα και για όσους ειδικά είναι χορτοφάγοι.
Σκορδόπιτα με 3 Τυριά
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Reggina Filippou
Υλικά Συνταγής
- Για την ζύμη:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλιά ξηρή μαγιά
- Λίγο αλάτι
- Μισό κουταλάκι ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλάκια βούτυρο
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
- Για την γέμιση:
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες,
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
Οδηγίες συνταγής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από το κίτρινο τυρί
- Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και βάζουμε σε ταψί.
- Απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το κίτρινο τυρί. Ραντίζουμε με λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο