Αφράτο και εύκολο κέικ καρότου που θα αγαπηθεί από όλη την οικογένεια.
Εύκολο Κέικ Καρότου
Υλικά Συνταγής
- 3 αυγά
- 260 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 240 γρ. σπορέλαιο
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 γρ. μείγμα 5 μπαχαρικών
- 260 γρ. καρότα χοντροτριμμένα
Οδηγίες συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα καλά και να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το σπορέλαιο λίγο λίγο τη φορά μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
- Όσο χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρή σκάλα) τα καρότα, τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε από το μίξερ τον κάδο και μέσα ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού καρότου ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυροαλευρώνουμε καλά μία φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση διαμέτρου 25 εκ.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και σερβίρουμε.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο