Εύκολα και γρήγορα σπιτικά ζαμπονοτυροπιτάκια για όλες τις ώρες της μέρας.
Υλικά
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. γάλα χλιαρό
1 φακ. μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
4 -4 5 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
Για την γέμιση
Αλλαντικά της αρεσκείας σας εγώ έβαλα γαλοπούλα, τυρί γκούντα τριμμένη και κέτσαπ.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το λάδι με το γάλα το αυγό το ασπράδι την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύω καλά.
Μετά προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ελαστικό ζυμαράκι. Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί. Μετά χωρίζω την ζύμη σε 5 μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια στρογγυλό. Το κόβω σε 8 τρίγωνα.
Βάζω σε κάθε τρίγωνο κέτσαπ κάτω, τυρί τριμμένο και την γαλοπούλα και τυλίγω από το πιο φαρδύ μέρος στο στενό. Έτσι κάνω για όλα τα μπαλάκια. Η δόση βγάζει 40 τεμ.
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα, τα περνάω με κρόκο αυγού που τον αραίωσα με λίγο γάλα και ψήνω στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Είναι πολύ αφράτα και μαλακά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Μην χάσετε
Τα εύκολα Μπουρεκάκια με Ψωμί του Τοστ που θα λατρέψουν τα παιδιά σας για πρωινό και όχι μόνο
Μίνι Πιτάκια με Σουσάμι: Ιδανικό Σνακ για το Σχολείο. Οικονομικά και πολύ υγιεινά
Ρυζοκροκέτες: Μια συνταγή που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας