Μεξικάνικη συνταγή για σπιτική πικάντικη σάλτσα τύπου ταμπάσκο.
Υλικά
40 πιπερίτσες κόκκινες καυτερές
1 1/2 λίτρο νερού
1/2 φλ. τσαγιού ξύδι από κρασί
3 κ. σούπας κορν φλάουρ
1/3 κουταλιού κανέλλα σκόνη
λίγο μοσχοκάρυδο
μια σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνω το νερό και λίγο πριν αρχίσει να βράζει το κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω μέσα όλα τα υλικά μου πλην του σκόρδου.
Ανακατεύω καλά και το αφήνω να ξεκουραστεί γείρω στα 5 λεπτά σκεπασμένο με το καπάκι του σκεύους.
Στην συνέχεια το ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά και μέχρις να αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει να βράζει το κατεβάζω από την φωτιά.
Ρίχνω στον κόπτη ή μιξεράκι ότι έχετε τις πιπεριές με λίγο από το ζουμί που έχω και τις κάνω πολτό. Στην συνέχεια τις σουρώνω ρίχνοντας πάντα στο σουρωτήρι το υπόλοιπο ζουμάκι που μου έχει μείνει από το βράσιμο. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και το βάζουμε σε μπουκάλι. Διατηρείται για μήνες στο ψυγείο.
Προσοχή. Όταν ανοίγω το καπάκι την ώρα που είναι ζεστό το μίγμα δεν πλησιάζω το πρόσωπό μου γιατί οι ατμοί που βγάζει είναι βλαβεροί!!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Delastik Paris
Μην χάσετε
Φτιάξε την δική σου Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας στο Λεπτό για να περάσεις όλο τον Χειμώνα
Μπορντώ σκορδαλιά – Η σκορδαλιά με παντζάρια που θα λατρέψεις