Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο με κρασί, πορτοκάλι και μανιτάρια.
Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
1 πορτοκάλι
2 λεμόνια
1 ποτήρι του κρασιού κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, λάδι για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα. Μόλις φύγουν τα υγρά του, το σβήνω με λίγο ξύδι.
Μετά ρίχνω το λάδι, κόβω τα δυο κρεμμύδια, το σκόρδο, κόβω φέτες τα καρότα και ρίχνω τα μανιτάρια.
Τσιγαρίζω, σβήνω με κρασί, σε 3 λεπτά ξανασβήνω με ένα πορτοκάλι. Αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυο και ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ρίχνω νερό και σκεπάζω. Τέλος όταν είναι έτοιμο, διαλύω δυο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από δυο λεμόνια.
Ρίχνω μέσα, δεν ανακατεύω, κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν. Σβήνω και σερβίρω με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Μην χάσετε
Ρεβίθια στο Φούρνο με Χοιρινό Κρέας
Φιλέτο Πιπεράτο με Πουρέ Πατάτας και Τυρί Κρέμα