Μια εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για ζυμαρόπιτα λαχανικών χωρίς ζύμωμα.
Υλικά
Μισό κιλό αλεύρι
1 ξερή μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ σ. ξύδι
Αλάτι, ρίγανη
400 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Κάνουμε χυλό ( με το κουτάλι) και 45 λεπτά σκεπάζουμε να φουσκώσει.
Κόβουμε τα ακόλουθα υλικά: ελιές, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο και λιαστές ντομάτες
Αναμιγνύουμε ζύμη και λαχανικά. Στο ταψί αλείφουμε ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε όλα.
Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 200 βαθμούς περίπου 40 λεπτά.
Αν θέλουμε να δώσουμε πιο έντονη γεύση 5 λεπτά πριν σβήσουμε αλείφουμε πάνω ελαιόλαδο με στουμπισμένο σκόρδο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί στην γέμιση μας .
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Stavros Tsalampounis
Μην χάσετε
Σπιτικές Τυρόπιτες Κουρού Ιδανικές για το Σχολείο και το Γραφείο Χωρίς Πολλές Θερμίδες
Εύκολη Τυρόπιτα ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ με 3 ΜΟΝΟ υλικά (Τεμπελόπιτα)! Βίντεο