Ένα πιάτο που θα κερδίσει σίγουρα τις εντυπώσεις, τόσο για την νοστιμιά του όσο και για τις διαφορετικές γεύσεις των υλικών του που «δένουν» ιδανικά! Δοκιμάστε το και ξετρελαθείτε με την σάλτσα του!
Υλικά:
- 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι ή από λαιμό
- 2 κουτ. σούπας φυτίνη
- 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 κύβο κότας
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 σφηνάκι βαλσάμικο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Δείτε ακόμα: Συνταγή για λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας!
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα αφήνουμε στην άκρη. Το κρέας έχει στεγνώσει, το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας, αλευρώνουμε τα κομμάτια κρέατος λίγα – λίγα και τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι. Σε βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε την φυτίνη σε χαμηλή θερμοκρασία. Σοτάρουμε το κρέας και από τις δύο του πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία άλλα 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και σιγομαγειρεύουμε την τηγανιά. Μόλις μαλακώσει το κρέας και γίνει τρυφερό, ετοιμάζουμε την σος βαλσάμικου. Σε ένα μπολ, λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε ½ ποτήρι ζεστό νερό. Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε να λιώσει, το βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να μην μείνει σβώλος και να γίνει 1 ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την σος βαλσάμικου που φτιάξαμε και μαγειρεύουμε περίπου για άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσέχουμε να το αφήσουμε στο τέλος με σαλτσούλα! Ταιριάζει υπέροχα με ρύζι!
Καλή επιτυχία !
via e-ptolemeos