Αφράτη και μυρωδάτη τυρόπιτα-φλαουνόπιτα για όλες τις ώρες.
Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
3 1/2 ποτ. χαλούμι και 1/2 ποτ. τυρί
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/4 μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. μαστίχα
1-2 κ.σ. ζάχαρη
Σταφυδάκια (αν θέλετε)
3 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ
3/4 ποτ. Γάλα
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
2 3/4 ποτ. αλεύρι φαρίνα
σουσάμι από πάνω
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά και το ηλιέλαιο καλά σε λεκάνη με ένα σύρμα ή στο μίξερ.
Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Έχουμε ανακατέψει τον δυόσμο με το τυρί και τα προσθέτουμε κι αυτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το μπείικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ με τα άλλα.
Ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα λίγο. Να ξεκόλλα από την λεκάνη του μίξερ.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Despo Ermogenous
Μην χάσετε
Αγαπημένη Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα
Εύκολη Τυρόπιτα ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ με 3 ΜΟΝΟ υλικά (Τεμπελόπιτα)! Βίντεο