Είναι δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό. Την κρέμα, μπορείτε να την χρησιμοποιείτε και σε άλλα γλυκά ή σε ατομικά μπολ/ποτήρια με φρέσκα φρούτα ή τριμμένο μπισκότο/κέικ/σφολιάτα.
Υλικά:
- 800γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 300γρ. μπισκότα
- 130γρ. βούτυρο λιωμένο
- Χυμό και ξύσμα 1 λεμόνι
Δείτε ακόμα: Τάρτα κανέλας με πορτοκάλι!
Εκτέλεση:
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
2. Με το χερί απλώνουμε το μπισκότο στην βάση και πιέζουμε να είναι ομοιόμορφο.
3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Αν την θέλετε πιο αφράτη, χτυπήστε με μίξερ
4. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και απλώνουμε ομοιόμορφα. ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να μη χρειαστεί όλη η κρέμα!
5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο 5 ώρες για να παγώσει η κρέμα και να κοπεί εύκολα.
6. Διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα ή τρούφα ή φρέσκα φρούτα.
Το γλυκό μπορέι να αποθηκευτεί και στην κατάψυξη σαν τούρτα παγωτό!
Tip: Την κρέμα που θα περισσέψει μπορείτε να την βάλετε σε ατομικά μπολ η ποτήρια με τριμμένο μπισκότο ή βάλτε την σε ένα τάπερ στην κατάψηξη σαν παγωτό.
via dolmadaki