Μια γρήγορη συνταγή για εύκολη πίτσα που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας και είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο και την εργασία.
Υλικά
Για τη ζύμη
100 ml χλιαρό γάλα
100 ml χλιαρό νερό
50 ml ηλιέλαιο
10 γρ. ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
420 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
Τυρί μοτσαρέλα
Γαλοπούλα καπνιστή
Πεπερόνι
Πιπεριά κόκκινη και πράσινη
Ελιές
Κρόκο αυγού με λίγο λάδι για άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, το νερό και το λάδι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε δυο μέρη το ζυμάρι και το ανοίγουμε σε φύλλο 40 επι 40 περίπου.
Ρίχνουμε τριμμένη μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και στο τέλος πάλι μοτσαρέλα .
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια πάχους δυο δαχτύλων .
Τα βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος τα πατάμε λίγο με τη παλάμη μας και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 17 λεπτά περίπου.Έγιναν αφράτα και πεντανόστιμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Litsa Kokkoni / φώτο
Μην χάσετε
Η πιο λαχταριστή ζύμη για πίτσα χωρίς καθόλου αλεύρι ιδανική για βραδυνό
Ζύμη για Πίτσα. Σε ταψάκι για να τις βάλετε την κατάψυξη
Ψωμάκια Γεμιστά με Φέτα -Τέλειο Δεκατιανό για το σχολείο και το γραφείο