Μια συνταγή που αναδεικνύει το απλό τοστ σε πεντανόστιμο πρωϊνό για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για 12 μπουρεκάκια
6 φέτες τυρί του τοστ
6 φέτες γαλοπούλα τοστ (κάθε φέτα την κόβουμε στα δύο, οπότε έχουμε 12 φέτες)
2 αυγά ανακατεμένα με 2 κουταλιές γάλα
Τριμμένη φρυγανιά και πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Κάθε φέτα ψωμιού την πατάω σαν να ανοίγω φύλο με τον πλάστη. Ρίχνω στο κάθε ένα από μισό τυρί και μισό γαλοπούλα, ρολάρω όπως είναι, το βουτάω πρώτα μέσα στο μείγμα αυγό, γάλα, πάπρικα, ύστερα μέσα στην τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετώ σε πυρέξ και τα 12 μπουρεκάκια, αφού πρώτα το άλειψα πάλι με λίγο Βιτάμ. Τα ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 190-200 για 12-15′.
Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στα αυγά κρέμα γάλακτος.
Επίσης όχι περισσότερο ψήσιμο διότι σκληραίνουν.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
Συνταγή για μπουρεκάκια τυριού!
Συνταγή για πιροσκί με τυρί και λουκάνικο!
Αφράτα Τυροπιτάκια με Κατσικίσιο τυρί – Ο ιδανικός μεζές