Το αγαπημένο σας κωκ τώρα και σε τούρτα με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα και υπέροχη σπιτική γεύση!
Παντεσπάνι
6 αυγά χωρισμένα
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν
2 βανίλιες
2 κουτ. σούπας νερό
2 κουταλιές σούπας λεμόνι χυμό
Χτυπώ ζάχαρη κρόκους τα ασπράδια μαρέγκα ενώνω και ρίχνω αλεύρι, νερό και χυμό λεμονιού.
Ψήνω στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
Σιρόπι
1 ποτήρι νερού νερό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη ως να πάρουν μια βράση
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
2 κουτ. σούπας αλεύρι
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κρόκους
2 βανίλιες
Όλα μαζί στην κατσαρόλα ανακάτεμα πολύ καλό και μετά στο μάτι της κουζίνας ανακατεύουμε ως να πήξει και ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο.
Βάζουμε σε μπολ, εφάπτουμε επάνω στην κρέμα μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες και μετά αφρατευουμε χτυπώντας στο μίξερ.
Γλάσσο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος γιαννα σκορδουλη
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
Τούρτα Φραουλόφι – Το μπανόφι με φράουλες