Αφράτο και σιροπιαστό ραβανί με ντελικάτη γεύση, λεπτά αρώματα και αέρινη υφή που θα ενθουσιάσει όλους.
Υλικά
6 αυγά
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο γάλα ή λίγο παραπάνω από μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 φακελάκια baking powder
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
1 φακελάκι σιμιγδάλι 500 γρ. (γίνεται και με χοντρό)
Για το σιρόπι
5 νεροπότηρα ζάχαρη
5 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι
Ένα ξυλάκι κανέλα
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Πρώτα στο μίξερ ανακατεύω τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν για περίπου 15 λεπτά. Μετά χαμηλώνω τη ταχύτητα και βάζω τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 αδειάζω το μείγμα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου σε αντιστάσεις. Όταν το βγάλω από το φούρνο το κόβω ελαφρώς και τον αφήνω στην άκρη ώσπου να φτιάξω το σιρόπι. Όπως είναι καυτό το σιρόπι το αδειάζω πάνω στο χλιαρό γλυκό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Anna Kassandra
Μην χάσετε
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν