Απλά και εύκολα αλμυρά κουλουράκια με υλικά που συχνά έχουμε στο σπίτι. Τραγανά και ταυτόχρονα αφράτα. Για σνακ ή να συνοδέψετε το ποτάκι σας.
Υλικά
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αν τα θέλετε ακόμη πιο αλμυρά)
1 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. παρμεζάνα σε σκόνη (ή 80 γρ. ψιλοκομμένες ελιές που έχουμε ξεπλύνει και στεγνώσει)
200 ml κρασί λευκό
180 ml λάδι (ελαιόλαδο και σπορέλαιο μισό-μισό)
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύω κρασί, λάδι, αλάτι, ζάχαρη. Προσθέτω τυρί και αλεύρι με το μπέϊκινγ και τη σόδα. Ζυμώνω μια αφράτη και λαδερή ζύμη, 2-3 λεπτά, απλώς να γίνει ομοιογενής.
Καλύπτω με μεμβράνη και αφήνω να σταθεί 15 λεπτά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα (ή 190 αντιστάσεις). Από κομματάκια ζύμης βάρους 30 γραμμαρίων πλάθω μπαστουνάκια και τα ενώνω σε κρικάκια.
Αραδιάζω σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνω και τις δύο μαζί στον αέρα για 30 λεπτά.
Ή για 35 λεπτά αν τα θέλω ακόμη πιο τραγανά. Αφήνω να κρυώσουν πάνω στις λαμαρίνες.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή
Μην χάσετε
Κουλουράκια Διαίτης με 4 Υλικά και λίγες θερμίδες