Τέλεια συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά εκλέρ που θα απολαύσει όλη η οικογένειά σας!
Υλικά για τα εκλέρ:
- Μια κούπα νερό
- Μια κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
- 125 γρ. βούτυρο
- 5 αβγά
- 1 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες
Υλικά για τη κρέμα:
- 3 κούπες γάλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουερ
- 1 σφηνάκι ανθόνερο
- 50 γρ. βούτυρο
Δείτε ακόμα: Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας!
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το νερό, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για δύο τρία λεπτά. Το βάζουμε σε μπολ να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και την βανίλια. Βάζουμε σε κορνε με ίσια μύτη κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Στην αρχή με αντιστάσεις και τα τελευταία 15 λεπτά με αέρα ώστε να στεγνώσουν μέχρι μέσα.
Ψήνουμε την κρέμα μόλις βάλουμε στο φούρνο τα εκλαιρ ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθούν. Τελειώνουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος. Ότι μας αρέσει ή και απλά με άχνη!!!
Καλή επιτυχία!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Afroditi Malandraki