Λαχταριστά τουλουμπάκια που αποκλείεται να αντισταθείτε και να φάτε μόνο ένα.
Υλικά
Για τη ζύμη
60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
12 0γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. βούτυρο μπορείτε και μαργαρίνη
230 ml νερό
4 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 κ.σ. γεμάτη μέλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πρώτη δουλειά να βάλετε να βράσει το σιρόπι. Μόλις πάρει 1-2 βράσεις το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό-ζάχαρη-αλάτι-βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι καλά να είναι έτοιμο.
Μόλις λιώσει στην κατσαρόλα το βούτυρο και πάρει μια βράση ρίχνουμε με μιας το αλευροσιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλήσει τελείως από τα τοιχώματα. Την κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει 6-7 λεπτά.
Μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Θέλουμε μια λεία και σφιχτή ζύμη.
Βάζουμε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι βαθύ στη φωτιά με το αραβοσιτέλαιο να κάψει. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Έχουμε βάλει σε ένα κορνέ τη ζύμη με μεγάλο στόμιο, κρατώντας το κορνέ με το αριστερό κόβουμε “κορδονάκια” με το δεξί και με ένα μαχαίρι όσο μήκος θέλουμε βουτώντας τα πάντα σε νερό για να κόβει καθαρά να μην κολλάει. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Βάζουμε τα ζεστά τουλουμπάκια στο κρύο σιρόπι για ένα λεπτό ανακατεύοντας τα απαλά. Τα ακουμπάμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν τα πολλά σιρόπια για λίγο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ελενη Τσιλακη