Ένα υπέροχο καραμελένιο γλυκό που γίνεται πολύ γρήγορα, με λίγα υλικά και φανταστική απαλή γεύση!
Υλικά
Βάση
1 πακέτο φρυγανιές
1 ποτήρι νερό+1 ποτήρι ζάχαρη
Κρέμα
500 ml γάλα
65 γρ. ζάχαρη
60 γρ. corn flour
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
1 βανίλια κάψουλα
Καραμελένια κρέμα
200 γρ. ζάχαρη
30ml νερό
40 γρ. βούτυρο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Φιλέ αμύγδαλα ψημένα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό σκεύος (18Χ15) τοποθετούμε τις φρυγανιές σε 2 σειρές. Βράζουμε για 3 λεπτά το σιρόπι με το 1 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε ομοιόμορφα τις φρυγανιές σιγά-σιγά.
Για την κρέμα
Διαλύουμε το corn flour σε λίγο από το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα με το corn flour, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρεμούλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε όλο το μείγμα της κρέμας πάνω στις φρυγανιές και βάζουμε ψυγείο.
Για την καραμέλα
Στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αποκτήσει ένα υπέροχο καραμελένιο χρώμα. Προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς (προσοχή εδώ να μην καείτε!), ξαναβάζουμε στη σιγανή φωτιά ανακατεύοντας για 2 λεπτά συνεχώς!
Αποσύρουμε από τη φωτιά την καραμελένια κρέμα και αφήνουμε για 15 λεπτά, μετά περιχύνουμε ομοιόμορφα το γλυκό μας, διακοσμούμε κατά βούληση (εδώ ψημένο φιλέ αμυγδάλου) και τοποθετούμε στο ψυγείο!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Despina Kotsi