Παραδοσιακές τηγανίτες Καλαμάτας.
Υλικά
1 φλ. του κρασιού ηλιέλαιο
500 γρ. αλεύρι χ.ο.χ.
μισό φακ. μαγιά ξερή
λίγο αλάτι
ζουμί όσο χρειαστεί από νερό που βράζουμε μέσα 2 φλούδες από πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλλας
1 φυλλαράκι δάφνης
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και μετά το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα χέρια μας.
Μετά ρίχνουμε αλάτι και τη μαγιά.
Τέλος όσο ζουμί χρειαστεί για να γίνει ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε να φουσκώσει, παίρνουμε ζυμαράκι όσο ένα καρύδι, κάνουμε κορδονάκια και τηγανίζουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευδοκια παπαμακαριου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο